Les nettboka her

Odd L. Nordhagen: ADAM I PARADIS

Denne søte minneboken handler om en tenåringsromanse våren 1977, fra de blir et kjærestepar i vinterferien og til eventyret tar slutt i juni. Handlingen skjer litt parallelt med hendelsene beskrevet i "Kransen sluttes" av samme forfatter, og utspiller seg rundt de samme lokalkjente stedene på Romerike. Minneboken er utledet av forfatterens onlineprosjekt "Glimt fra barndommens rike".

Historien gjenfortelles med 16-åringens hovedfokus på deilig klining med kjæresten og som en vemodig hyllest til ungdommelig sorgløshet, på basis av dagboknotater, brev, bilder og mimre­samtaler. Hensikten er å gi en sannferdig beskrivelse av hva som hendte og hvorfor det måtte gå galt, hvorfor den første og største forelskelsen ikke kunne vare.

Både forfatter og forlag ønsker med utgivelsen å gi tenåringer impulser til å reflektere og modnes. Også dagens ungdom vil kjenne seg igjen i de store følelses­svingninger mellom forelskelse, sjalusi og kjærlighetssorg som her tas på alvor, og få idéer om hvordan man bør være mot hverandre og hvilke feller det lønner seg å unngå.

Kjærligheten har ingen garantier, men må pleies og tas vare på, og før man er i stand til dette, vil de vakreste forelskelser forvitre, dessverre. Forfatteren er åpen og ærlig på egne og andres vegne. Han setter opp­levelsene i perspektiv på en måte som hadde vært umulig uten voksne erfaringer og gjør historien interessant, nyttig også for nye generasjoner der de tar sine første, famlende skritt inn i voksenlivet.

ISBN 978-82-997327-4-1 (2010)


Copyright e-forlaget™ © 1980-2024