Les nettboka her

Odd Løken: HOMO SAPIENS

Dette er Odd Løkens litterære debutsamling, utgitt i april 1980 av Kulturforlaget BRAK i Kongsvinger. Han hadde samlet dikt og prosa­stykker fra de siste 2-3 årenes produksjon. Det er med tilfredshet e-forlaget™ kan utgi en elektronisk utgave.

Som nettbok kommer hver side mer til sin rett enn følelsen av å bla i et papirhefte, som originalen var. Anne-Mari Engelsruds unike illustrasjoner er digitalisert. I vår versjon har vi også lagt ved informasjon og et samtidig dikt fra magasinet Kvekua. I dette magasinet ble debutanten presentert slik:

Selv om han ennå er i tenårene, så er han en litterær begavelse av de sjeldne. Når han får finpusset sine skriverier, vil han nå langt. Hans filosofiske betraktninger rager høyt. Han er klartenkt og sjølkritisk, selv om han kanskje ikke er 'utvokst' forfatter ennå.
Det er ei samling dikt og prosastykker han kommer med, ei merkelig samling kanskje, med mange sjøllagede uttrykksformer, noe som gjør den litt spesiell på sin måte. Den kan nok virke noe dyster og pessimistisk, men på grunn av sin fantasifulle lek med ord og uttrykk gjør han interessant lesestoff ut av den.


ISBN 978-82-997327-3-4 (2009)


Copyright e-forlaget™ © 1980-2024