Om e-forlaget

e-forlaget™ var tidligere registrert med organisasjonsnr 984581831 i Enhetsregisteret, men drives nå på hobbybasis. Odd L Nordhagen er e-forlagets redaktør, husdikter, programmerer og primus motor.

Kimene til e-forlaget på nett begynte i april 1980, da Odd allerede som tenåring utga sin debutsamling "Homo sapiens" på Kulturforlaget BRAK i Kongsvinger. Han mistet en venninne i en bilulykke og skrev "Kransen sluttes", en minnebok utgitt på eget forlag sommeren 1980. Samme høst startet han utgivelsen av det litterære magasinet "Oasen". Magasinet kom i 6 papirutgaver fram til 1984 og nr 7-12 dukket opp i elektronisk form under etiketten Programforlaget ODD Soft@rt i 1995-1999. I 1984 utga han diktsamlingen "Sakte, sikkert" på Kulturinstitusjonen Piivv, som også ga ut hans elektroniske musikk-kassett "Tåke" i 1987, delvis kjent som "Middelalder" i Bergen Nærradio i november 1985.

e-forlaget™ ble etablert i 2002. Forlagets første litterære utgivelse var "Solvind", Odds ungdomsarbeider samt hans oppfinnelse – hyperdiktet (dikt med linker til tilknyttede dikt). I 2004 ga e-forlaget™ ut en elektronisk utgave, en forbedret versjon 2, av "Kransen sluttes". Samme år kom også "Finn ordet", et PC-spill for barn i alle aldre, basert på Hangman-idéen. Det var spesielt tilpasset skolenes barnetrinn, og ble kjøpt til alle 12 grendeskolene i Nes kommune. Spillet ble også utgitt i engelsk språkdrakt ("Spell-IT") og lansert for verdensmarkedet... I tillegg har vi utgitt flere PC-spill og mer eller mindre nyttige programmer.

I 2008 lanserte e-forlaget™ verdens første PC-single; "Lydroser" av Odd & Jens fra 1986. Den gang var dette første utgivelse som blandet norsk folkemusikk og synthesizermusikk sammen. Musikken ble da som nå utgitt under det ærlige merkenavnet ODD music - the oddest music around!™.

Flere musikkutgivelser er lagt ut online, og e-forlaget™ har også gjenutgitt to tidligere papirhefter. Både "Sakte, sikkert" og "Homo sapiens" er nå tilgjengelig i elektronisk format for PC, med samtykke fra de opprinnelige utgiverne. Dessuten er første del av Odds barndomsminner lagt ut på våre nettsider. I forlengelsen av dette, utga forlaget hans nye minnebok fra ungdommens glade dager. "Adam i paradis" forteller om forfatterens første, store forelskelse og om hvorfor det måtte gå galt. Det kan både være spennende og nyttig lektyre også for dagens unge som gjør sine første, famlende skritt inn i voksenlivet.

Nettstedet e-forlaget.no ble opprettet første gang i 2002. Fra 2008 til 2014 var vi kun tilgjengelig på e-forlaget.net. Fra 2015 har e-forlaget.no huset våre norske sider mens et utvalg av innholdet på engelsk har vært å finne på e-forlaget.net. I mars 2017 la vi ned nettbutikken og sluttet å selge Finn ordet som "shareware". Fra og med versjon 8 som kom i november 2017 har våre nettsider hatt responsivt design, og i juni 2021 lanserte vi nåværende versjon 9, enda mer mobilvennlig. Fra 4.juli har vi automatisk overgang til https.

God fornøyelse!


Copyright e-forlaget™ © 2002-2023 — Alle rettigheter forbeholdt / All rights reserved