Om e-forlaget

e-forlaget™ var tidligere regis­trert med organisa­sjons­nr 984581831 i Enhets­registeret, men drives nå på hobbybasis. Odd L Nordhagen er e-forlagets redaktør, husdikter, programmerer og primus motor.

Kimene til e-forlaget begynte i april 1980, da Odd som tenåring utga sin debutsamling "Homo sapiens" på Kulturforlaget BRAK i Kongsvinger. Han mistet ei venninne i en bilulykke og skrev "Kransen sluttes", en minnebok utgitt på eget forlag sommeren 1980. Samme høst startet han utgivelsen av det litterære magasinet "Oasen". Magasinet kom i 6 papirutgaver fram til 1984 og nr 7-12 dukket opp i elektronisk form under etiketten Programforlaget ODD Soft@rt i 1995-1999. I 1984 utga han dikt­samlingen "Sakte, sikkert" på Kulturinstitusjonen Piivv, som også ga ut hans elektroniske musikk-kassett "Tåke" i 1987, delvis kjent som "Middelalder" i Bergen Nærradio i november 1985.

e-forlaget™ ble etablert i 2002. Forlagets første litterære utgivelse var "Solvind", Odds ungdomsarbeider samt hans oppfinnelse – hyperdiktet (dikt med linker til tilknyttede dikt). I 2004 ga e-forlaget™ ut en elektronisk utgave av "Kransen sluttes". Samme år kom også "Finn ordet", et PC-spill for barn i alle aldre, basert på Hangman-idéen. Det var spesielt tilpasset skolenes barnetrinn, og ble kjøpt til alle 12 grendeskolene i Nes kommune. Spillet ble også utgitt i engelsk språkdrakt (Spell-IT) og lansert for verdensmarkedet...

I tillegg har e-forlaget™ utgitt flere PC-spill og mer eller mindre nyttige programmer. I 2008 lanserte vi verdens første PC-single; "Lydroser" av Odd & Jens fra 1986. Den gang var dette første utgivelse som blandet norsk folkemusikk og synthesizermusikk sammen. Musikken ble da som nå utgitt under det ærlige merkenavnet ODD music - the oddest music around!™.

Flere musikkutgivelser er lagt ut online, og e-forlaget™ har også gjen­utgitt to tidligere papirhefter. Både "Sakte, sikkert" og "Homo sapiens" er nå tilgjengelig i elektronisk format for PC, med samtykke fra de opprinnelige utgiverne. Dessuten er første del av Odds barndomsminner lagt ut på våre nettsider. I forlengelsen av dette, utga forlaget hans nye minnebok fra ungdommens glade dager. "Adam i paradis" forteller om forfatterens første, store forelskelse og om hvorfor det måtte gå galt.

Nettstedet e-forlaget.no ble opprettet første gang i 2002. Fra 2008 til 2014 var vi kun tilgjengelig på e-forlaget.net, som fra 2015 til 2023 huset et utvalg av vårt innhold på engelsk. I mars 2017 la vi ned nettbutikken og sluttet å selge Finn ordet som "shareware". Fra og med versjon 8 som kom i november 2017 har våre nettsider hatt responsivt design, og i juni 2021 lanserte vi nåværende versjon 9, enda mer mobilvennlig. Fra 4.juli samme år har vi automatisk over­gang til https. Fra oktober 2023 er engelsk side lagt ned, og e-forlaget.net peker til e-forlaget.no.

God fornøyelse!


Copyright e-forlaget™ © 2002-2024 — Alle rettigheter forbeholdt / All rights reserved