Drømmer du om å utgi din egen roman, novelle-, dikt- eller artikkelsamling?
Ønsker du å utgi en elektronisk salgspresentasjon/CV av deg selv, ditt produkt eller firma?
Trenger du hjelp til å lage eller lagre din egen internettside?
Ta kontakt, så finner vi ut om idéen kan realiseres gjennom oss.

PC-spill og programmer

e-forlaget™ utvikler små, nyttige programmer og pedagogiske PC-spill for Microsoft Windows®, og har blant annet laget det prisbelønte spillet FINN ORDET, et hemmelig program for kamerater og kjærester, og en idétank for kreative mennesker.
Programmene er gratis, men opphavsrettslig beskyttet.


Finn ordet
versjon 3.4.1 | 2,71 MB | Presseklipp | Hjelp | Last ned

,

e-forlaget™ har gleden av å presentere FINN ORDET, et PC-spill for barn i alle aldre! Vi håper spillet kan gi mange morsomme og lærerike stunder foran datamaskinen.

Spillet er basert på velkjente "Hangman" og kan like gjerne spilles på aldershjemmet som på barneværelset, og vi anbefaler at det spilles i klasserommet på skolen. Hensikten med spillet er nemlig å lære noe nytt eller gjenoppfriske gamle kunnskaper samtidig som du har det morsomt. Du lærer kanskje uten at du tenker over at du lærer. Læringen kan derfor også bli lystbetont for den som begynner å bli "læringsmett". Dette er den beste meningen med FINN ORDET.

Bare brukernes fantasi setter grensene for hva spillet kan benyttes til... Det gjelder å finne fram til riktig ord eller uttrykk før det er for sent, og det følger med noen ordsamlinger (databaser) du kan bruke. Spillerne selv, eller en lærer, kan imidlertid enkelt lage sine egne ord-filer med spørsmål og svar, og spillet er derfor velegnet til bruk i mange skolefag, faktisk også til enkle regnestykker der svaret kan uttrykkes i heltall eller ukjente (bokstaver).

Ved å tilpasse bildene og dialogtekstene som vises, kan spillet brukes i en bestemt hensikt eller i en spesiell situasjon.

Spillet legger opp til å teste og utvikle egne kunnskaper, men inneholder en poengtavle og kan gjerne spilles i sosiale sammenhenger og som konkurranse mellom deltakere. Lagspill er også mulig.

Versjon 3 er utgitt som gratis, men opphavsbeskyttet "freeware". Vi mottar gjerne din donasjon, men registrering og betaling er ikke lenger nødvendig. Vår nettbutikk er lagt ned, og salgsbetingelsene er opphevet. Spillet er derfor kun tilgjengelig som nedlastning fra våre hjemmesider, og vår support er begrenset til online hjelpetekst.

Flasketuten 3i1
versjon 2.1.0 | 2,14 MB | Last ned

Flasketuten 3i1 inneholder tre spill i ett program, alle basert på tilfeldige avgjørelser med flasketuten:

  • Flasketuten peker på
  • Kyss, klapp, klem
  • Krone eller mynt
Inntil 8 spillere kan benke seg rundt PC-skjermen og spille Flasketuten 3i1. Det kan aktivere en gruppe barn i bursdagsselskap eller yngre ungdommer på hjemme-alene-fester.

Det er også mulig å spille "Flasketuten peker på" fra en brukerdefinert database.



HemmeligTekst
versjon 5.0.2 | 1,44 MB | Last ned

HemmeligTekst er et program for kamerater og kjærester, og andre interesserte, som vil skrive hemmelige meldinger til hverandre. Programmet krypterer tekst med en avansert nøkkel mens du skriver, og du kan også beskytte meldingen med et egenvalgt passord. Mottakeren må også ha programmet på sin PC og kjenne eventuelt passord før han kan lese den hemmelige meldingen i klartekst. I tillegg kan selve programfilen beskyttes med passord, så du kan være trygg på at dine private meldinger forblir private.

HemmeligTekst kan også lage QR-kode av tekster uten ÆØÅ, f.eks. på engelsk, eller internett-adresser og telefonnummere. QR er forkortelse for Quick Response og er de kvadratiske sort/hvite mønstrene som særlig smarte mobiltelefoner kan skanne og lagre eller bruke videre.

minneKalkulator
versjon 2.0.1 | 921 kB | Last ned

minneKalkulator er en Windows-kalkulator med alle basisfunksjoner. I tillegg har kalkulatoren utvidet internminne, slik at du kan lagre opptil 5 formler med MS-knappen. Senere kan du hente fram en hvilken som helst av ,disse formlene fra MR-knappen eller fjerne ønsket formel med MC-knappen. Hvis du trenger å mellomlagre enda flere formler eller resultater, må du først fjerne en formel fra internminnet med MC.

I tillegg til de fire vanlige regneartene (addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon) har minneKalkulator også enkel mulighet til å legge inn pi og 2pi, og du kan regne med sinus, cosinus og arcustangens, og med absolutt verdi for å fjerne minustegn. Du kan runde av eller runde ned og regne kvadrat og kvadratrot av tall. Du kan også sette antall desimaler du ønsker i svar/resultat og i pi. Ved å høyreklikke på funksjonstastene, kan du legge inn funksjonen direkte i formelen, og ved å høyreklikke på en parentes-knapp, omsluttes formelen i parenteser.



StigEspillet med Simba
versjon 1.8 | 3,63 MB | Last ned

StigEspillet med Simba er en elektronisk utgave av det kjente stigespillet, hvor rød og blå spiller kan konkurrere om hvem som klarer å komme først i mål, forbi et par hindringer i veien og ved hjelp av noen snarveier. Vår maskotkatt Simba hjelper også gjerne til med noen ekstra kast. Lykke til!

TallMagi
versjon 4.1.1 | 1,41 MB | Last ned

TallMagi er et program som finner ut hvilket tall (eller dato) du tenker på! Det er morsomt for både store og små, og du blir også oppfordret til å løse den magiske knappens gåte...

Programmet finnes også tilgjengelig på engelsk, og du kan veksle mellom norsk og engelsk språkdrakt. Dersom du ønsker å lagre valgt språk, opprettes den nødvendige tekstfilen magic.ini.



Tankeboksen
versjon 2.5 | 2,35 MB | Last ned

Tankeboksen er en idétank for kreative mennesker. Hastige tanker kan jo bli til noe større etter hvert. Nå kan du skrive ned og dermed huske alle gode idéer du får samtidig med eller innimellom andre oppgaver du gjør på PCen. Endelig kan du kaste notatblokken eller de gule Postit-lappene ved datamaskinen. Eller du kan begynne på din livs roman uten å frykte tapte idéer. Tankeboksen hjelper deg å kategorisere idéene dine for god ordens og lettvint gjenfinnings skyld.

UtklippArkiv
versjon 2.0.2 | 1,63 MB | Last ned

UtklippArkiv er et hjelpeprogram som tar vare på tekst i Windows utklippstavle selv om du har kopiert eller klippet ut ny tekst.

Har du noen gang klippet ut viktig eller mye tekst som du etterpå skal lime inn et annet sted, og uforvarende kopiert noe annet i mellomtiden, så den viktige eller lange teksten er tapt for alltid og du må skrive den inn på nytt etter hukommelsen? UtklippArkiv sparer deg for slike ergrelser! Bare bla deg tilbake til teksten du vil lime inn og klikk på den, så er den tilbake i Windows utklippstavle, og du har igjen muligheten til å lime den inn i dokumentet ditt.

Vi anbefaler å starte UtklippArkiv før du starter programmet du skriver dine tekster i, så har du en hendig backupløsning i sanntid. UtklippArkiv er velegnet sammen med Tankeboksen og programmer for tekstbehandling, som f.eks. Microsoft Word. Programmet gir deg også muligheten til å lagre utklippshistorikken i egne tekstfiler til senere bruk, og du kan tømme utklippsarkivet når du vil.

eBøker

Vi utgir ingen papirutgivelser eller ordinære bøker. Våre ebøker er PC-programmer, og fordi våre utgivelser er gratis, gis ikke honorar. På disse vilkår tar vi gjerne imot manuskripter, og vi kan også lage elektroniske utgaver av bokutgivelser på andre forlag.


Odd Løken: Solvind
e-forlaget 2002 | ISBN 978-82-997327-0-3 | versjon 3.0 | 2,42 MB | Last ned

e-forlaget™s første litterære utgivelse er en samling av Odd Løkens ungdomsarbeider av dikt og tekster, full av språkglede og engasjement, med en sjarmerende gymnasial form, og med hans oppfinnelse "hyperdiktet" (dikt med linker til tilknyttede dikt) som bonus! Her får du en smakebit:

BALLADE

En tråd av stål
En fjær av jern
Det har jeg hatt!

Fred med våpen
Lys av bek natt
Det har jeg tatt!

Solen gråter
Drømmene flyr
Jeg er besatt!

Odd Løken: Kransen sluttes
e-forlaget 2004 | ISBN 978-82-997327-1-0 | versjon 2.5 | 2,91 MB | Last ned

Kransen sluttes ble skrevet til minne om en venninne drept i en trafikktragedie bare 18 år gammel. Her har Løken samlet minner, tanker og poesi til en forsinket, men varm hyllest. Han mimrer i disse sorgens kapitler om opplevelser med Sonja og musikkens tilbakevirkende kraft, maler en silhuett av tragedien og sjokket som fulgte, og skriver bl.a. om forvandlingen i ham, om nagende men livsviktig tvil, om trafikktragedier generelt og barn spesielt, og om tiden leger alle sår.

Kransen sluttes ble første gang utgitt som et bokhefte på eget forlag i 1980. Det ble trykket i nytt opplag samme år fordi hver av ungdomsskolene i Nes på Romerike (Løkens hjemkommune) kjøpte heftet som klassesett. Boka skulle benyttes i undervisningen. Temaet var så altfor tidløst og aktuelt, språket var ungdommelig og stedene lokalkjente.

Foranlediget av at det var 25 år siden Sonja ble drept, valgte e-forlaget™ å utgi Løkens store sorg som ebok, en slags versjon 2 for nye slekter og generasjoner, med mer modne, gjennomarbeidede tekster. Språket flyter lettere, selv om det fortsatt hviler en tragisk svøpe over ordene. Tankene er kanskje klarere og mer sammenhengende. Poesien er litt polert. Men stemningen er vemodig, selv et kvart århundre etter sjelskjelvet.



Odd Løken: Homo sapiens
e-forlaget 2009 | ISBN 978-82-997327-3-4 | versjon 2.5.1 | 2,87 MB | Last ned

Dette er Odd Løkens litterære debutsamling, utgitt i april 1980 av Kulturforlaget BRAK i Kongsvinger. Han hadde samlet dikt og prosastykker fra de siste 2-3 årenes produksjon. Det er med tilfredshet e-forlaget™ kan utgi en elektronisk utgave.

Vi har vært tro mot originalen og vil også gi PC-leseren følelsen av å bla i et enkelt hefte. Anne-Mari Engelsruds unike illustrasjoner er digitalisert og montert som i originalen. I denne versjonen har vi også, som en liten bonus, lagt ved Løkens samtidige bidrag til magasinet Kvekua. I dette magasinet ble debutanten presentert slik:
Selv om han ennå er i tenårene, så er han en litterær begavelse av de sjeldne. Når han får finpusset sine skriverier, vil han nå langt. Hans filosofiske betraktninger rager høyt. Han er klartenkt og sjølkritisk, selv om han kanskje ikke er 'utvokst' forfatter ennå.
Det er ei samling dikt og prosastykker han kommer med, ei merkelig samling kanskje, med mange sjøllagede uttrykksformer, noe som gjør den litt spesiell på sin måte. Den kan nok virke noe dyster og pessimistisk, men på grunn av sin fantasifulle lek med ord og uttrykk gjør han interessant lesestoff ut av den.

Odd N. Løken: Sakte, sikkert
e-forlaget 2009 | ISBN 978-82-997327-2-7 | versjon 3.1 | 5,09 MB | Last ned

Denne diktsamlingen ble utgitt i 1984 på Kulturinstitusjonen Piivv ("Publikasjoner i interessante vennlige vendinger"). Det var et unnselig lite hefte som syntes å skape skarpe reaksjoner i den etablerte alternative pressen (Gateavisa og Nye takter). På samme institusjon ga Odd ut en kassett med elektronisk musikk (Tåke) i 1987.

Det er med tilfredshet e-forlaget™ har utgitt samlingen som e-bok, som også inneholder forfatterens bidrag til antologien "fra piivv" (1988) og - til glede for nye lesere - et par anmeldelser og forfatterens tilsvar til den ene, der han hevder sentimentalitetens berettigelse. Askild Hagens karakteristiske illustrasjoner i sort og hvitt er også digitalisert og montert som i originalen. Her får du en smakebit:

STEMNING (HØST)

her er engler i mosen

isvinduene som cellofan på myrpyttene
speiler de tynne, tette lyngskyggene fra torvtuene
rødsvarte
spir i småfroskenes barndomsslott

tårnstrå spidder myrtåken
en rimet høstmorgen, første november,
vugger venstretunge,
drypper i dogg-ull —
lar seg selvsikkert underdanig
kjærtegne
ved de dagførste solpilene
som dristige smyger seg over hinderåsen i øst

døgnstøtt nær en motorvei



Odd L Nordhagen: Adam i paradis
e-forlaget 2010 | ISBN 978-82-997327-4-1 | versjon 2.0.4 | 4,54 MB | Last ned | Online

Denne søte minneboken handler om en tenåringsromanse våren 1977, fra de blir et kjærestepar i vinterferien og til eventyret tar slutt i juni. Handlingen skjer litt parallelt med hendelsene beskrevet i "Kransen sluttes" av samme forfatter, og utspiller seg rundt de samme lokalkjente stedene på Romerike. Minneboken er utledet av forfatterens onlineprosjekt "Glimt fra barndommens rike".

Historien gjenfortelles med 16-åringens hovedfokus på deilig klining med kjæresten og som en vemodig hyllest til ungdommelig sorgløshet, på basis av dagboknotater, brev, bilder og mimresamtaler. Hensikten er å gi en sannferdig beskrivelse av hva som hendte og hvorfor det måtte gå galt, hvorfor den første og største forelskelsen ikke kunne vare.

Både forfatter og forlag ønsker med utgivelsen å gi tenåringer impulser til å reflektere og modnes. Også dagens ungdom vil kjenne seg igjen i de store følelsessvingninger mellom forelskelse, sjalusi og kjærlighetssorg som her tas på alvor, og få idéer om hvordan man bør være mot hverandre og hvilke feller det lønner seg å unngå.

Kjærligheten har ingen garantier, men må pleies og tas vare på, og før man er i stand til dette, vil de vakreste forelskelser forvitre, dessverre. Forfatteren er åpen og ærlig på egne og andres vegne. Han setter opplevelsene i perspektiv på en måte som hadde vært umulig uten voksne erfaringer og gjør dermed historien interessant.

Du kan også lese hele historien online. God fornøyelse!

Odd L Nordhagen: Glimt fra barndommens rike
e-forlaget 2009- | Online

Glimt fra barndommens rike er e-forlagets "live" online bokprosjekt. Bare de første kapitlene er ferdige, men forfatteren vil forhåpentligvis komme med flere etter hvert. Den som lever, får se...

- FORORD -
I barndommens mange øyeblikk kan du synes at verden går deg imot. Du kan synes medmennesker kan være sårende. Men det vonde betyr lite. Det du husker, er de fine opplevelsene, de hyggelige minnene. Det gode fester seg og blir slørete stemningserindringer fra barndommens rike. Det er disse din framtid og din voksne fortvilelse skal hvile ved. Derfor er det viktig å gi barn kjærlighet, ømhet og positive opplevelser som de trygge kan ankre ved når de en gang skal ut og seile sin egen sjø... Vemodig og glad i livet gir jeg her bruddstykker fra en subjektiv sannhet om egen barndom. Minneboken forsøker å gjenskape min indre stemning som barn...

Du kan lese de ferdige kapitlene her. God fornøyelse!

Oasen

ISSN 1891-7003 (tidl.papirutgaver) og ISSN 1891-7208

OASEN er et alternativt forum, mest for amatører. Skribenter, tegnere, "filosofer" og andre interesserte skal her ha et fristed. Alle gode bidrag tas inn, og kunstneriske elektroniske bilder får også plass. Honorar gis ikke, men du får gleden av å se ditt bidrag "på trykk" og kan høste ære og berømmelse. Flere kjente forfattere har debutert i våre spalter!

Sitter du med noe? Ta pennen, kameraet eller PC-programmene fatt og send oss ditt bidrag!

e-forlaget™ har overtatt rettighetene til eMagasinet OASEN for litteratur om livsfølelser og elektronisk kunst. Oasens papirutgaver (nr 1-6) og tidligere elektroniske utgaver fra det sagnomsuste, men forlengst nedlagte Programforlaget ODD Soft@rt (nr 7-12) er hos oss tilgjengelige som små, nedlastbare "eHefter". Med nr 13 lanserte vi den nye Oasens første nye utgave, og nyeste utgave nr 14 begynner som en blogg, så følg med...


Oasen 1
e-forlaget 1980 | 2,74 MB | Last ned

Temanr om barn, med bidrag av bl.a. Knut Evensen, Anny Sagen, Brede F. Bekkelund, Peter Skjetne og Ragnhild Stein Andersen, og Stig Dagermans novelle "Att döda ett barn" er trykket med tillatelse. Håkon Tveten debuterer. Illustrasjoner av Anne Mari Engelsrud.

Lederen "På de små skal de store kjennes" mener det er naturlig å begynne i det små, både å starte med barn, men også at magasinet er et lite tilskudd i den norske kulturfloraen. Denne nye oasen vil være både variasjonsrik og spennende.

Oasen 2
e-forlaget 1981 | 3,23 MB | Last ned

Temanr om elektronisk programmusikk, med en artikkel av Jarl-Hugo Låstad, introduksjon av Mark Shreeve og en lytteropplevelse av Jean Michel Jarres "Oxygene". I tillegg finner du bl.a. den morsomme kortnovellen "En utmerket schilett barberhøvel" av Jan Kokkin og avdøde Arvid Nilsens tanker om tanken. Illustrert av Tonje Lolland og Jarli.

På sidelinja av tidas dusinmusikk har det vokst fram en alvorlig ment, beskrivende musikk, ofte elektronisk, og om denne skal Oasens andre nummer opplyse. Dessuten forfekter redaktøren retten til å skrive "ekspresjonistisk", til å tilpasse språket etter innholdet.



Oasen 3
e-forlaget 1981 | 4,59 MB | Last ned

Dikt og tegninger av Askild Hagen, dikt av Jarl Hugo Låstad, Peter Skjetne og Håkon Tveten, et par noveller av redaktøren, og to korte artikler. Volrath Vogt Bugge skriver om handikap-året og Torbjørn Dahl om den lille karibiske øya Grenadas skjebne.

Lederen "Men at man noe vil" tar utgangspunkt i opplevd entusiasme fra amatørskribenter og hobbytegnere. Magasinet er en liten pulsåre, en dråpe i den engasjerte bølgen som slår over dagens vestverden. Salgsrushet lar imidlertid vente på seg, og Oasens framtid er usikker.

Oasen 4
e-forlaget 1982 | 3,97 MB | Last ned

Illustrert av Anne Stokker. Dikt av Askild Hagen, Peter Skjetne m.fl. Redaktøren har skrevet en artikkel for trafikksikkerhet.

I lederen gjør redaktøren opp status for Oasen, med forsiktig optimisme til tross for uforutsette vanskeligheter. Første årgang bærer preg av eksperimentering i valg av stoff og i noen grad formmessig, og for første gang nevnes en naturlig overgang til et livsfølelsenes tidsskrift. Oasens spalter skal være åpne for ærlig tale.



Oasen 5
e-forlaget 1982 | 4,06 MB | Last ned

Mange dikt av bl.a. Aina Moan, Marit Gulliksen, Hilde Tvedt, Siri Slethei, Signe E Kvåle og Bjørn Johannessen. Den lenge lovede artikkelen om "barnemishandling og bil" av barneombud Målfrid Grude Flekkøy er med. Askild Hagen er også representert med to tegnedikt, en spennende nyskapning.

Dette nummeret bringer det reneste høstslippet av ukjente amatørskribenter til torgs. Tanker på trykk er en oppmuntring, og dette nummeret strutter av fornyet optimisme.

Oasen 6
e-forlaget 1984 | 2,50 MB | Last ned

Den siste papirutgaven inneholder et essay om militærnekting og mange fine dikt, bl.a. av Marit Gulliksen, Askild Hagen og Liv Karin Lundsæter, nå bedre kjent som Liv Karin Kirkebøen Almendingen og forfatter av Sagaen om Sunniva og Bare Maja.

I lederen "Leve eller være?" beklages det faktum at moter okkuperer alle livets sider, også levemåter. Sunnhetshysteriet har ikke annen konsekvens enn at flere dør sunnere. Kunsten, musikken og ordet gir sannhet og skjønnhet i livsopplevelsen, som er Oasens berettigelse. Det er derfor med blandende følelser at redaktøren kunngjør at Oasen går inn.



Oasen 7
e-forlaget 1995 | 3,22 MB | Last ned

OASEN ble relansert som et litterært magasin for livsfølelser og elektronisk kunst (opprinnelig som et PC-program for MS-DOS). Utgaven inneholder dikt og essays av redaktøren. Lederen forklarer hvorfor Oasen har en plass i historien, og redaktøren tar opp boksehansken fra utgave nr 6 om det er noen vits i å eksistere uten å leve: Hva gagner det et menneske å leve lenge hvis livets innhold skal være en evig kamp mot de små gleder man kan unne seg? Er det da mulig å unngå å bli en angrende olding?

Oasen 8
e-forlaget 1995 | 3,37 MB | Last ned

Denne utgaven inneholder flere eksempler på elektronisk kunst, samt dikt av bl.a. Hilde Tvedt, Aina Moan, "Xenia" og Tove M Kristiansen, og en kronikk om Pornografi i Norge, som undres over at det ennå er forbudt å vise kjønnsorganer i bevegelse, mens det er lov å vise detaljerte drap og tortur. Sansen for proposjoner blendes av ihuga moralisme.

Med utgangspunkt i at det er 50 år siden krigen, er det forunderlig og skremmende at krig fortsatt er en trussel mot mennesket, fordi vi fortsatt synes å kunne kategorisere menneskene i forenklingens "oss" og "dem". Å ta liv er å utslette en hel verden, offerets verden. I dette perspektivet blir andre farer og trusler fullstendig overskygget. Må man minne om at noen er glad i hvert menneske på jorden, også i deg?



Oasen 9
e-forlaget 1996 | 3,28 MB | Last ned

Dikt av "Xenia", Hilde Tvedt, Astrid og "Filos", en graffitivegg med gullkorn, og grovkornede stev etter Bjørn W Larsen, samt redaktørens "livstestament" om å være glad i livet, om den gode sak, om gudetro og tvil, om musikk for sjelen og om barn.

Oasen vil være med på å gi den rivende utviklingen innen informasjonsteknologi et "menneskelig ansikt". Magasinets oppgave er å bidra med mental og estetisk motvekt til selve teknologiens skall. Det kan ligge på siden av det etablerte og moteriktig uten å ta skade på sin sjel.

Oasen 10
e-forlaget 1997 | 2,62 MB | Last ned

En jubileumsutgave med dikt av Espen Grasberget, Odd-Arne Jørgensen og Svein Inge Hunstad, en smakebit på Odd Nordhagens barndomsminnebok og litt sprelsk humor, blant annet den ustyrtelig morsomme skademeldingen og sitater av Woody Allen.

Drømmen om Oasen er å utgi stoffet elektronisk, som yter intensjonene større rettferdighet enn tradisjonelle, todimensjonale papirutgivelser.



Oasen 11
e-forlaget 1997 | 2,59 MB | Last ned

Denne gangen inneholder magasinet blant annet "Utdrag av 101 sanger" av Adrian Cox og "Puritanismens 10 bud" av Oddmund Riise, samt anmeldelser og en smakebit på Odds "Tåke"-musikk fra 1987. Odd Nordhagens oppfinnelse, hyperdiktet, er imidlertid flyttet til nr 13.

Lederen er i det melankolske hjørnet, med utgangspunkt i at livet er en sinnsopplevelse hos mennesket. Mer enn jublende gleder kan melankolske stemninger finne sin form som dikt. Men det er ikke uten grunn at små gleder er flettet inn. Humoristisk sans kan bære oss gjennom livets tyngre stunder, og galgenhumor har hjulpet desperate mennesker. Moralistens største feil er at han ikke vil at andre skal like det han selv ikke liker.

Oasen 12
e-forlaget 1998 | 1,78 MB | Last ned

Dikt av Askild Hagen, Håkon Tveten og "Xenia", redaktørens nedtegnelser fra en lyserød russetid og en humoristisk vinkling på likheten mellom oppgraderinger av PC-programmer og kjærester. En egen spalte for ærlig tale med engasjerte leserinnlegg er åpnet, både om at bikkjebæsj er no dritt og det kjønnsdiskriminerende faktum at både blotter og kikker er hankjønnsord.

Igjen er lederen opptatt av at moral og etikk er som ild og vann. Moralen vil helst bestemme hva andre (helst ikke) skal gjøre, mens etikken handler mer om personlig integritet og ansvar. Mest outrert vises moralens dobbeltbunn når samfunnet skal definere en felles seksualmoral, og igjen er straffelovens § 211 et torn i øyet. Moral kan da sees som min rett til å gjøre andre urett!



Oasen 13
e-forlaget 2010 | 2,69 MB | Last ned

Dikt av Askild Hagen, Liv Karin Kirkebøen, Svein Inge Hunstad, Mona-Lill Moen, Fredrik Haavardsen og "Xenia", og Espen Grasbergets surrealistiske og eksperimentelle morotekst. Dessuten er redaktørens oppfinnelse hyperdiktet med her, for å inspirere til nytenkning om diktets form i et elektronisk medium, samt hans tanker om begrepet kjærlighet.

Oasen er gjenoppstått for tredje gang. Denne gangen med både gammelt og nytt stoff, men nå er alle tidligere mottatte bidrag utgitt. Vi tar gladelig imot nye bidrag til magasinet for litteratur om livsfølelser og elektronisk kunst.

Oasen 14
e-forlaget 2011 - | Les online

Neste utgave av OASEN begynner som en blogg på http://oasen.e-forlaget.no og utgis først som eHefte når et tilstrekkelig antall bidrag er mottatt. Hittil har vi fått inn en do-tavle av Fredrik Haavardsen og Reidar Richardsens tanker etter 22.juli 2011, redaktørens essays om normalbegrepet og forvirrende filifokus, samt hans novelle Romjulsminne (som også ble publisert i heftet "Jul i Nes" 2012). Nye innlegg blir fortløpende lagt ut på bloggen, så følg med!

ODD Music
— the oddest music around!™

Som musikkforlag utgir vi ODD Music, både online og som nedlastbare PC-programmer. Odd er å finne som artist på Discogs, også med flere uoffisielle utgivelser.

Odd ble første gang interessert i elektronisk musikk da han hørte "On the Run" fra Pink Floyds album Dark Side of the Moon (1973), Jean-Michel Jarres "Oxygene" (1976), Tangerine Dreams "Phaedra" (1974) og spesielt deres album "Rubycon" (1975), senere også Klaus Schulze og Vangelis. Han kjøpte sin første synthesizer i 1980 og har laget mange timer med musikk, selvfølgelig inspirert av de nevnte storheters rytmiske monotoni, men med en personlig og annerledes melodiføring. Han er ikke musikalsk skolert og improviserte i flere lag til programmerte sequencere. På "Lydroser" spiller han også norsk folkemusikk sammen med en kamerat... Han sier selv:

Min musikk forsøker å skildre livets ubeskrivelige skjønnhet og mysterium, gi lytteren egne assosiasjoner og forhåpentligvis treffe andres sjelestrenger. Jeg ønsker å gi åndsfrender bruddstykker av min egen glede, mitt eget vemod, et eksistensielt eventyr. Musikken er derfor både personlig og privat, kanhende bare viktig og virkningsfull for meg alene. Men faren for dette bekymrer meg bare gjennom behovet for å dele min musikk med folk jeg kjenner og elsker, og med andre interesserte. Musikken bærer tydelig preg av at jeg er mer fascinert av rytmemønstre enn melodier. Selv om skjønnhet lettere kan gjenkjennes i en melodi, kan et sequencertema pløye dypere inn i lytterens sjel, gjennom en tilsynelatende monotoni og de nesten umerkelige endringer i modulasjon, tempo og klangfarger. Om du lytter til min elektroniske musikk, kan du kanskje finne dine egne mentale landskap eller fargekonstellasjoner, eller dagdrømme fantasifulle drama i ditt indre? Velbekomme!

ODD: Lava
versjon 2.0.3 | 35,9 MB | 1985 | Last ned | Online

e-forlaget™ har gleden av å presentere versjon 2 av ODDs Lava, opprinnelig en kassett produsert i 1985 med en total spilletid på ca 37 minutter. Her er tunge, teutoniske rytmer — melankolske og meditative lydreiser i ulendt og kanskje ukjent lavalandskap, inspirert av hans første tur til Lanzarote.

Alle titlene er komponert/improvisert, framført og mikset av ODD.

Albumet er gjort tilgjengelig online.

ODD: figurer&gangarter
versjon 2.3 | 60 MB | 1985/1986 | Last ned | Online

figurer&gangarter inneholder improviserte lydlandskap fra en svunnen tid, framført på analoge synthesizere i 1985 og 1986. Versjon 2 er komprimert til 8 tidligere uutgitte musikkstykker som representerer mye av essensen i ODD Music. Her er både lange tonereiser med programutvikling og kortere melodier, både uhysterisk meditasjon og raske rytmer, med en total spilletid på over 42 minutter.

Alle titlene er komponert/improvisert, framført og mikset av ODD.

Albumet er gjort tilgjengelig online, inklusive en YouTube-video.



ODD & JENS: Lydroser
versjon 3.1.2 | 15,6 MB | 1986 | Last ned | Online

Lydroser ble utgitt som "kassettsingle" i 1986, og det var første gang norsk folkemusikk og synthesizermusikk ble framført og hørt sammen. Pappas polka ble spilt i Bergen Nærradio i november 1985, som introduksjon til den renere elektroniske musikken fra ODD. e-forlaget™ har nå gjenutgitt denne enestående musikalske opplevelsen av torader og synthesizer som en PC-single, fortsatt under det meget ærlige merkenavnet: ODD MUSIC - the oddest music around!™.

Pappas polka er komponert av Ole Bahus, Ørkendans av Edgar Froese og Battle Cry of Freedom fra 1862 av George F Root. Biljard og F.O. er komponert av Odd. Øvrige melodier er tradisjonelle folketoner.

Albumet er gjort tilgjengelig online, inklusive en YouTube-video.

ODD: Tåke 2
versjon 2.0.2 | 55,3 MB | 1987 | Last ned | Online

I 1987 ble ODDs kassett "Tåke" utgitt på Piivv Cassettes (se Discogs og anmeldelser nedenfor). Vår versjon 2 er litt annerledes; noen spor er erstattet med andre og musikkstykkene har fått mer beskrivende titler.

Alle titlene er komponert/improvisert, framført og mikset av ODD, med en total spilletid på over 53 minutter.

Albumet er gjort tilgjengelig online, og du kan også høre radioprogrammet Ricochet om Odd.

Den opprinnelige Tåke-kassetten fikk et par anmeldelser, i henholdsvis musikkavisa Puls nr 6 (juni 1987) og i Absolute Musik. Vi må vel erkjenne at kritikken bare var halvgod, men begge framhevet Tåke 2 (Tåkefyrsten)...







Kontakt-info




Donasjoner via Vipps mottas med takk


Om e-forlaget

Referanser

Nyheter

Alle e-forlagets utgivelser, også våre ebøker, er elektroniske PC-programmer og utgis som opphavsrettslig beskyttet "freeware".
[ Les om skumle advarsler ved nedlasting av våre publikasjoner ]





e-forlaget.net
(parts of our site in English)